maandag 20 mei 2013

Burger King

Dit blogje heet Burger King omdat ik de titel intypte op Sammie aan een tafeltje in het etablissement met die naam. Niet om reclame te maken: maar je eet er voor 2 euri een cheeseburger met een frietje en een bekertje cola. Niet dat ik daar zozeer zin in had, maar ik wilde even rustig zitten en een paar vragen verzinnen voor de leesgroep van de brief van Clara van Assisi.

Als het mooier weer was geweest, dan had ik dat buiten op een bankje in het gras gedaan. Maar BK is een goed alternatief. Lekker harde muziek, allemaal etende mensen om je heen en in BK waan ik me ook altijd in het buitenland. Daar bezoek ik geregeld de BK om dezelfde prijs-kwaliteitverhouding waar ik al over repte.

Nee, begin me dan niet over tropische regenwoudbossen die dankzij ketens als BK van de aardbodem zullen verdwijnen en vlees dat niet deugt enzo. Op zijn tijd een BK is voor mij het toppunt van beschaving. Niks zo democratisch, voor zoveel mensen toegankelijk als BK. Behalve de Ikea. Wat  fijn toch al die mensen om mij heen, etend en smakkend met hun mobieltjes in de hand.

Mobieltjes in de hand? O, wauw, BK heeft ook wifi! Ik dus ook met Sammie in de hand. Gossie zomaar internet. Gossie, ik kan zomaar op mijn blog! Nu dan ook maar een blogje schrijven. Op dat kleine toetsenbordje dat Sammie tevoorschijn tovert. Dit is weer een mijlpaal in mijn internetbeleving: een blogje schrijven op Sammie, met een frietje bij de hand en een rietje in de mond voor de cola.

Maar niks van dat alles. Bij de titel verscheen er een toetsenbordje en verders niet meer. Dus is dit bericht ergens anders getypt, met de soort inhoud die het anders ook gehad heeft. Doel is slechts het momentum vastleggen, van typen bij BK, nou ja, bijna - maar net niet helemaal, niks dus, behalve de titel.