vrijdag 24 mei 2013

Insights discovery

Ik heb een zeer leerzame, inspirerende ochtend achter de rug. Op het werk was er weer een nieuwe training van Insights Discovery. Dat schijnt een wereldwijde, ondertussen internationale organisatie te zijn die zetelt in Schotland. Daar zijn 300 psychologen etc. bezig met het voortdurend aanscherpen en bekijken van de profielen van mensen. Het geheel is gebaseerd op de inzichten van Carl Jung. Alle ambtenaren in mijn stad beschikken nu over een persoonlijk profiel.

Er zijn vier kleurtypen van mensen, verdeeld in acht persoonlijkheidstypen en die zijn weer te onderscheiden in 72 profielen. Het doet ook denken aan het Enneagram. 'Ja, ja', dacht ik eerst, 'het zal wel, we moeten weer wat' Voor deze ochtend was er een ochtend waar je lange vragenlijsten moest invullen. Er werd je bezworen, dat daar een persoonlijkheidbeschrijving uitkomt, die men doorgaans 80%, minstens, vindt kloppen van zichzelf. Er kunnen twee profielen uitkomen, degene die je op bewust en onbewust niveau bent, maar bij mij kwam er eentje uit, dat kan ook, natuurlijk.

Om kort te gaan: ik ben een groen-blauw type en heet daarmee een Coordinerende Supporter. Ik viel toch echt wel een beetje van mijn stoel en meerdere collega's om mij heen zag ik bijna hetzelfde doen: wat er staat over jezelf klopt echt. Heel erg. De eerste alinea alleen al, die gaat over je persoonlijke stijl: Anderen zien Mirjam als iemand die openhartig, zachtaardig en bescheiden is en de neiging heeft zichzelf weg te cijferen. Zij is meer geinteresseerd in de realiteit van haar zintuigen en weet natuurlijke, tastbare zaken als geen ander op waarde te schatten (...) Zij heeft de neiging om regels te omzeilen als deze niet lijken overeen te komen met haar eigen normen en waarden.

En dan zijn er zinnen als: Zij moet ervoor zorgen dat zij niet te veel de emoties van anderen op haar schouders neemt. (...) Innerlijke rust en harmonie staan voor haar voorop. Zij is gevoelig, idealistisch en loyaal (...) Haar kijk op mensen is van nature niet-confronterend, begripvol en vergevingsgezind.(...) Zij zal niet altijd haar gevoelens kenbaar maken. Zij zal door het vuur gaan om een vriend in nood te helpen. Zij is loyaal en kan met iedereen goed overweg zonder daar enige moeite voor te hoeven doen.

Nou ja! In de training kreeg je op een gegeven moment acht kaartjes, twee van elke kleur, met eigenschappen daarop. Wat je niet bij jezelf vond passen kon je wegdoen of geven aan een collega. Mijn leidinggevende gaf me een geel kaartje, de kleur waarvan ik ook aanvankelijk dacht dat ik daar het meest bij zou horen. Gericht op SAMEN zei de trainster en niet zozeer op ZORG, wat groen is.  Heeft iemand geen zin om wat te doen, dan niet, dan ga je er niet meer achteraan, en groen doet dat wel', zei ze en dat sprak me wel aan. Op het kaartje stond: Maakt het onmogelijke, mogelijk. Ik was heel blij om dat kaartje te krijgen.