zaterdag 17 mei 2014

Duidelijkheid met Lisa

We zitten op een picknick-kleedje in haar tuin en delen samen nog een tweede huzarenslaatje. Nichtje Lisa is aan het smikkelen, dus ik typ nu. 'Heel stil zitten en zijn!' zegt ze in ene keer, 'dan komt de natuur dichterbij.' Ze is overigens ineens weg. 'Wat ben je aan het doen?' roep ik. Geen antwoord. Ik kijk op van het toetsenbordje van haar mini-iPad. Juist ja, ze is in een boom geklommen. Met kaplaarzen aan. Die helemaal niet nodig meer waren, want ik had de bal allang tussen de lange en dichte brandnetels bij het water gepakt.

'Kom je de boom nog uit?' vraag ik. 'Ik zit in het laatste zonlicht', roept ze. Dat kan ik haar niet ontnemen want dat doet haar tante tenslotte ook altijd. 'Wat typ je sloom, met één vinger!' zegt ze. Hoog tijd dat ze het overneemt.

Nu ben ik eindelijk aan het woord! (Lisa: Even voor de mensen die niet geweldig slim zijn). Mirjam zit naast me te smikkelen van haar huzarenslaatje. Ze staat op en zegt: 'Ik wil sap.' Ook weer duidelijk denk ik en ze loopt naar binnen.

Terwijl ik hier zit te typen op me iPad kijk ik om me heen. 'Wat kan de natuur toch mooi zijn.' zeg ik terwijl ik vogeltjes hoor fluiten. Ik hoor Mirjam weer naar buiten lopen met sap in haar handen. 'Ik heb sap.' Wat is ze toch duidelijk vandaag..

Mirjam loopt naar mijn schommel en zegt: 'Ik ga schommelen.' Weer die duidelijkheid. Nu zit ze te schommelen op mijn schommel en roept naar mij dat blogjes niet te lang moeten zijn. Nou oké dan tante Mirjam: ik stop wel!

Nog heel even dan, ik wil een quote opschrijven,O nee wacht, typen. (Quotes zijn Engelse zinnetjes met een soort betekenis er achter)

Everyone wants happiness
No one want pain
But you can't make a rainbow
Without a little rain

Mirjam vindt de quote mooi nadat ik hem heb voorgelezen.'Aaaahhh, wat mooi,' zei mijn tante Mirjam, 'en ik vindt het wel heel speciaal omdat we het in ons beider leventje vaker over regenbogen hebben gehad.'

Lisa wil een slotzin, die ik, Mirjam dus, mag bedenken. Hier komt ie, het is een vraag: is uit de bijdrage van Lisa te lezen dat we hier ondertussen met een Gymnasiaste te doen hebben? Van Lisa
komt het antwoord niet. Wel een vraag: gaan we nog voetballen?