maandag 5 februari 2024

Domburg

Ik had er net lol in gekregen om via collages in dit blog mijn eigen geheugen op peil te houden. Maar nu is de app veranderd en kan het niet meer. En ik heb geen zin om ervoor te gaan betalen, dus nu moet het maar weer anders. Bovenstaand is gewoon een foto van alle foto’s die ik gemaakt heb, gelukt en niet gelukt. Hier: in Domburg! Het wordt de tweede badplaats van Nederland genoemd. Het is maar een klein dorpje, maar het heeft wel een paar oude badhotels, die vroeger natuurlijk veel allure moeten hebben gehad. 
Ik ben hier nog nooit geweest. Vlissingen was het uiterste van Zeeland waar ik geweest ben. Ooit, in mijn prille studententijd daar zelfs nog overnacht in een hostel, tijdens een Benelux-treintoer met vriendin W.
Het was bijna vijf uur; te voet door het bos, met de bus en de trein en weer een bus in, door een leeg landschap.Ik zit in een chaletje, iets kleiner dan mijn eigen boshuisje, schat ik in, pal achter het duin. Een héél goedkoop voordeel-uitje voor pensionado’s, die ik allemaal uit hun auto’s zag stappen met rolkoffers.
Héérlijk, weer die zee! Ik heb er vorig jaar nét iets te weinig van meegekregen, dus ik was er hongerig naar. Het stormde op het strand, het zand straalde langs mij heen, terwijl ik met de rug er bijna in kon liggen. Morgen hopelijk weer zo’n dag en dan veel langer. En ik kan ook nog gratis naar het subtropisch zwemparadijs.
En dit was dan het mooiste plaatje voor mij, van deze dag. Ik hou van onbetreden paden, op weg naar niks; geen grond meer onder de voeten, water naar de zee.