woensdag 4 maart 2015

Gezellig badkamertje

Ik geloof dat ik de bus met verf al zeker vijf jaar geleden gekocht heb: Witte badkamerverf, extra goed tegen schimmels. Aangeschaft toen de eerste schimmelplekken op het plafond verschenen: Daadkracht! Maar ja: 's ochtends plens ik alleen maar een handvol water op mijn kop en borstel mijn haar en 's avonds is het zó donker en behaaglijk, dat ik nooit naar het plafond kijk tijdens mijn warme douche.

Ik zag meer zwarte schimmelplekken verschijnen.Daar wen je aan. Maar deze winter leken de schimmels explosief te groeien. Ik keek met een nieuw oog naar mijn badkamertje. Oei, dat plafond is toch wel erg vuil en waarom lijkt er ook steeds zoveel stof neer te dalen? Steeds maar wegpoetsen en enige dagen later wéér.

Het moest er maar eens van komen. En dan wel voordat de lente losbreekt. Want ik ken mezelf: dan wil ik weer naar buiten, dingen in de tuin doen, veel gaan wandelen. Dus gisteren was het zo ver: de renovatie! Na het leegmaken, de eerste grondige schoonmaakbeurt en de witte verf erop, was ik toch mooi vroeg in de middag klaar. Uiteindelijk was ik pas op het einde van de middag helemaal tevreden. Dan toch ook maar alle voegen boenen met voegenfris. Alles schoonmaken totdat het water niet meer troebel is. En dan de inrichting.

Mijn eerste neiging was om alles op exact dezelfde plaats terug te zetten. Ik kan heel behoudend zijn.
Maar als ik die grote yucca die tot het plafond reikt nou toch eens aan de andere kant zet? En hé, kan het plastic zitbadje niet op de wasmachine? En dan daar een kleedje in. En dan mijn oude teddybeer daar een plaatsje in geven. Dan kan dat wandrek ook weer anders. Er is plaats voor een stoel. Met een kussentje erop. En o, bij de wc die afgezaagde boomstam uit het plantsoen met één boekje daarop. En een Flower Fairy. Dan kan daar ook nog een zijden pioenroosje op de wc bij.

Dus, al met al, heb ik nu een helemaal nieuw badkamertje, met allemaal oude spullen. Zo netjes heb ik het nog nooit gehad. Eén plank voor alle parfummetjes. Eén voor de douche-gelletjes. Wat schelpen en stenen daarbij. En wacht eens: één plank voor het dienblad met alle scherven uit Venetië. En dan één mandje voor de losse flessen en tubetjes: gezellig!