donderdag 5 januari 2023

YES!



Dit samengesteld plaatje van een monnikje uit het Rijksmuseum en mijn uitzicht nu, geeft wel aardig mijn bedoelde instelling weer voor het komende jaar. Met een gedecideerde blik voorwaarts. Deze eerste dagen van dit jaar, top10 lijstjes bekeken van favoriete ‘comics’  van 2022, ideeën opgedaan, wat boeken besteld. Achterstallige boeken gelezen, een nieuwe ordening aangebracht. Oud papier weggebracht, rommel opgeruimd. Luisteren uit favoriete lijstjes van anderen, rondom muziek. 

Harry Styles heeft het best verkochte popalbum. Natuurlijk had ik nog nooit van hem gehoord. Maar ik begrijp wel waarom oud en jong op hem valt. Hij lijkt knuffelbaar.  Dit liedje klinkt als een klassieker en is het wellicht ook al. Ik weet het niet, de bubbel waarin je voornamelijk leeft, is altijd ook beperkt. In de ogen van anderen heb ik waarschijnlijk onder een steen geleefd.  Tezamen met de officiële video verbeeldt  en bezingt het goéd,  het weet hebben van velen dat we het nu anders moeten gaan doen, tot behoud van de planeet en dergelijke. Maar hoe? …Dat weet je dan weer niet.

Ik had ondertussen toch twee grote oliebollen bij mijn zelf gemaakte appelflappen. Een huisje met uitzicht  op een donker bos. Een ander huisje stralend in het licht. Zo verschillend kan bewoning zijn, zó dichtbij elkaar… Daar is weer dat liedje van Harry Styles. Soms kun je alleen maar reiken naar elkaar, zonder elkaar aan te raken. Maar je gaat vol goede moed voorwaarts: YES!