vrijdag 22 januari 2010

BTT (Ventje Wilders )

- He, hallo, dag Mirjam!
- He, hoi, hallo!
- Ik dacht een hoedje, daar zit vast Mirjam onder!
- Nou zeg!
- Nee, ja, leuk toch, ik vind het leuk, hoor!

Het is net een dialoogje uit een tirolerliedje. Heladija, helodijo, ho, ho, ho. Gisteren kreeg ik een compliment voor mijn hoed, eergisteren begonnen een paar jongeren op de fiets indianengeluiden naar me te maken, en die dag ervoor zei een biljarter: ik zeg het nog maar eens: wat staat die hoed je toch leuk.

Gek, meestal schrik ik me een hoedje als iemand over mijn hoed begint, want ik heb die bijna niet bewust op. 60% van je lichaamwarmte verdwijnt via je hoofd, dus ik snap niet waarom niet iedereen een hoed op heeft. En ik kan niet goed tegen kunstlicht, dus ja, ik draag mijn hoedje ook nog vaak binnen.

Moet ik straks ook onder de kopvoddentax van ventje Wilders? Moslima's hebben het nu ook lekker warm, altijd en overal. Misschien moet men mensen met wanstaltige geblondeerde kapsels een BleekmiddelenTronieTax opleggen, een BTT. Ventje Wilders zat als enige in zijn eigen pak de telefoon op te nemen tijdens de inzamelactie voor Haiti, gisterenavond. Zelfs prinses Margriet, had zich in een rood T-shirt gehesen.

Hoe krijgt ventje Wilders dat toch allemaal voor elkaar? Zou ik bijna mijn lentgevoel van vanochtend door hem laten bederven. Want het was Lente! in mijn tuintje. Twee mannetjes merels floten tegen elkaar, ik snap wel waarom de merel de verkiezing omtrent het populairste vogelgeluid heeft gewonnen: hij kondigt de lente aan of eindigt een zomeravond, en de mussen waren druk, druk, druk.

Ik ook. Hakken in de composthoop en de zwarte grond rondom de bamboe gooien. Een grote groene Chinese bamboe domineert mijn achtertuintje. Ik zag een mooie afbeelding van een mensje dat bezig is met bamboe, van Liang K'ai op zijn Chinees ofwel Ryokai op zijn Japans, uit het begin van de 13 e eeuw in Zen and Japanese culture van Daisetz T. Suzuki. Leuk, die lange betekenisvolle traditie omtrent bamboe, daar hoor je dan even bij, als je met bamboe bezig bent.

Waar wil ik heen, met dit blogje? Bamboe buigt en ventje Wilders buigt voor niemand. Ik heb een hoedje op en iedereen kan daar wat van zeggen. Iedereen praat over Wilders, maar niemand mét hem, want dat laat hij niet toe.

Mensen wordt wakker! Verzin eens wat tirolermonologen richting Wilders:
- He hallo, dag Wildie,
wat wildie wat?
gefeliciteerd hé, met je BTT!
Als enige hé, in Nederland!
Boeven Tronie Trofee
Bot Type ten Top
Bleekmiddelen Tronie Tax
Branie Terroristigmistig Type
Braakt Trage Troep
... enzovoort.

- Hé en nu niet kwaad worden, hoor!
Blijf Toch Trawant!
Er zijn veel BNers, maar er is maar één BTTer!
Ventje Wilders, veel geluk ermee!