dinsdag 26 januari 2010

Sterrenstof

Nu had ik net de natuurkundige en president van de Koninklijke Nederlandse Akemedie voor Wetenschappen, Robbert Dijkgraaf in het scheepsjournaal van de Beagle zien lopen in het Andesgebergte in Chili, alwaar de oceaan van miljarden jaren geleden nog te zien is in het kale, droge berglandschap. Rimpelingen op rotsen die ooit strand waren, fossielen van vissen, oude omgevallen bomen, versteend, die in de tijd dat Darwin ze voor het eerst zag, nog recht overeind stonden. Hier ontwikkelde Darwin zijn evolutie theorie.

Hier kwam hij tot het besef: wij, de Mensch, we zijn een uitvloeisel van oneindig onbekende processen die zich in het heelal afspelen. Robert Dijkgraaf keek met Sarah Darwin, een nazaat, in de sterrenhemel bij een vuur en zei: Ze zeggen het wel eens op poëtisch bedoelde wijze, maar we zijn het écht: wij zijn sterrenstof. Onze materie komt van de sterren, uit het heelal: daar zijn wij van gemaakt.

Vervolgens kreeg ik een telefoontje van F. die enthousiast vertelde op iets nieuws te zijn gestoten: Human Design. Er is een Nederlandse website: http://www.humandesignwise.nl. De kern van deze nieuwe theorie, ongeveer 20 jaar oud, die een soort mengsel is van mystiek, astrologie en wetenschap, is, dat een ieder van ons bij de geboorte op die plek en dat tijdstip, bestaat uit een uniek mengsel van materie, die als het ware het ontwerp zijn van jou en daar horen eigen eigenschappen en dergelijke bij. We zijn dus ons eigen unieke sterrenstof.

Er blijken vier profielen te zijn: meer dan 70% van de mensheid is een generator, 21% is een projektor, ongeveer 8% is een manifestor en iets meer dan 1% is een reflector. Wat ik op zich al aardig vind is, dat het niet keurig verdeeld is in 4 gelijkwaardige partjes. Ik snap niks van de wetenschap erachter, maar je kunt er gratis een profiel opvragen en ik moet zeggen: wat ik terugkreeg, vond ik heel aardig van toepassing op mezelf. Eigenlijk best wel heel erg kloppend.

Ik blijk een projektor te zijn, eigenlijk een non-energietype, ( de generators en de manifestors zijn energietypes en vormen tezsamen dus de main stream), maar door de hele sterke ingevulde zonnenvlecht blijkt mijn innerlijke autoriteit geheel te drijven op mijn emoties en daarmee ben ik toch iemand met veel energie. Ik schijn in een eigen tijdbesef te leven, waarbij de werkelijkheid gerelateerd is aan mijn vermogen om me in te leven in anderen. Ik blijk 'doof ' voor zogenaamd goed advies van anderen om moeilijkheden te voorkomen. Enfin.

Ik verkeer best wel in grappig gezelschap want andere projektors zijn Barack Obama en Jomanda. De uitvinder van dit human design, luistert wel weer naar de onwaarschijnlijke naam van Ra Uru Hu. Hoe dan ook: dat de mensheid nog maar een schijntje weet van alle verbanden en werkingen van het Brein, de Verschijningsvormen van het leven in 1 cel tot de uiterste grenzen van het heelal, daar ben wel van doordrongen.

Het maakt een mens nederig: we zijn alleen maar een beetje sterrenstof met wie weet heel typische consequenties voor onze persoonlijkheid en energiehuishouding.