zondag 18 juni 2023

Klezmer en Caribische muziek

Ja, ik ben er maar druk mee; de volgende dag wéér een festival, waar o.a. de muziek gevierd werd, die destijds in The Lower East Side klonk. Zoals van de Joodse immigranten, die de klezmer ontwikkelden. Er werd op straat gedanst en er zongen ook drie dames. Op YouTube een aanstekelijk filmpje in de winter in Central Park, maar dit zongen ze nu, in de volle zon.
En toen ging ik naar een feestje van de Little Caribean gemeenschap in het kader van Juneteenth. In een andere hoek van Prospect Park bij ‘Lefferts House’  uit 1783. Ik zat in het gras en zag verderop twee tenten met veel eten, ging ernaartoe om iets te kopen, maar zag geen geldomloop: ‘Do you sell food, or is this a private party?’ vroeg ik. Het laatste dus, van een trommelgroep…En toen dook een van de trommelaars, met een een grijs rastakapsel in een muts, op en zei: geef deze dame een bord en laat haar eten uitkiezen. 
Zo leuk! 
De muziek hier, was dus Caribische en dat klonk enigszins zó, al draaide de DJ ook veel moderne bewerkingen van popliedjes, in een Caribische sausje.
Ik deed veel nieuwe kennis op, en maakte heel veel foto’s, die ik dan toch maar in ‘The Cloud’ ga opzoeken, in plaats van collages te maken in dit blog…Wél deze foto; voor wat parate kennis.
Vooruit, toch één collage, omdat de ochtend zich dus afspeelde in Chinatown: