dinsdag 27 juni 2023

Wandelen. West Side Story

 Het regende hard, maar het was droog, toen ik uit het Guggenheimnuseum kwam. In Central Park rook het naar de bloesem van de es. Opnieuw een regenbuitje, maar ik bereikte via sjieke Upstairs-Downstairs  huizen, uiteindelijk droog, het Lincoln Center, dé plek van de opvoeringskunsten: balllet, orkest, toneel en theater zetelen daar en hebben daar hun podia. Hier stond eerder de wijk waar West Side Story zich afspeelt en is opgenomen. Nu herinnert de ‘Leonard Bernstein Pl’ daar aan. Nog steeds zijn er rijen huizen eromheen, die nog wel uit die tijd komen.
Ik zie een hogere concentratie aan witte mensen. Voor het eerst weer een lange witte vrouw, die haar hond uitlaat. Kan ik alvast weer wennen aan West Europa.

S’avonds was er weer film in Bryant Park. Nu niet op het grasveld, dat was nog nat van al die regen, maar op een stoeltje eromheen. Onder dit grasveld ligt overigen het boekenbezit van de Public Library, dat eraan grenst. Ik geloof dat er nieuwe kinderstoeltjes en tafeltjes zijn toegevoegd, ik heb ze nog niet eerder gezien, net als  een vrouw in burka.  Nog even bewust genieten van New York in de avond, vlakbij Times Square…ja,het afscheid nemen is al een beetje begonnen…