vrijdag 24 november 2017

Leve de iPad!

Het is diep in de nacht of eerder een half uur in de nieuwe dag. Een hele dag bijna, de iPad in mijn handen en het gaat al bijna voelen als een verlengstuk van mezelf. Omdat ik ook heel hebberig ben en aan het hamsteren ben, een voorraadbeheer aanleg voor als ik offline ben. En wat heb ik dan zoal gedaan? Bij app boeken de planken gevuld met Engelse klassiekers. Lezen buiten in het donker, dat kan toch maar mooi wel met een iPad !

Mooie kunst-apps gevonden: art intelligence, maak je ineens vier tentoonstellingen mee over Keith Haring, de Malinese fotograaf  Seydou Keita, Patricia Piccinini, wier thema menselijke en hybride levensvormen is. En Cindy Sherman, die heb ik in een mapje opgeslagen want ik keek nu in vogelvlucht. En een app van het MoMa over expressionistische schilders in New York

Gezocht naar een app waarmee ik muziek kan downloaden en er eindelijk een gevonden die het ook doet. Dan begin ik gewoon met John Denver die liedjes zitten als tattoos op mijn huid gegrifd en vervolgens James Taylor en Joni Mitchell, de liedjes van de laatste weken. Nu ik dit blogje schrijf klinkt er een klassiek pianoconcert vanaf de app Nederland FM met allemaal Nederlandse radiozenders. Dit is NPO4.

Op de NPO-app zijn tot mijn verbazing het Journaal, DWDD en Pauw gewoon live te volgen en daarmee glijd ik zó weer in mijn tv-kijkgewoonte van pakweg vijf jaar geleden. Er was een mooi DWDD-college van Robert Dijkgraaf over symmetrie. Ook heb ik ook de podcast-app verkend en er twee opgezet: Vroege vogels, een 'Zomerochtend’op 9 juni en Chris Bajema, 'Man met de Microfoon'.

Gisteren overigens een aangrijpende IDFA-primeur documentaire gezien, ook dat is er zomaar!, Alicia, haar gezichtje - toen tien jaar oud - maakte me nieuwsgierig. Het is het begin van de ongeveer vier jaar dat zij en alle groepswerkers en hulpverleners en haar zeventien jaar oudere moeder gevolgd worden. Geef me een thuis, laat iemand alsjeblieft van me houden, dat is alles wat ze vraagt...

De app Pages blijkt dus de tekstverwerker te zijn en met welk een gemak! Allemaal sjablonen met opmaak erin en het lukte me zowaar om een documentje naar mezelf te mailen! Leve de iPad! Volgens voor mij kunnen alle computers met grote beeldschermen de deur uit. Die kunnen veredelde typemachines worden, hetgeen het voor mij was.

Al die apps die met een druk van je vingertop werelden voor je openen en met het schuiven van je vingers kunnen inzoomen en uitzoomen ! 

De tijd vliegt om. Maar vanmiddag toen de zon doorbrak heb ik wel een rondwandeling gemaakt in de Berendonk, En nu ga ik slapen. De prachtige viool die nu klinkt neem ik gewoon mee naar boven.