woensdag 13 juni 2012

Nichtje L. zegt: daaaag!

'Nichtje L. zegt: Daaag!', zei nichtje L. net na het winkelen in het winkelcentrum, waar ik voor haar een leuk T-shirt heb gescoord bij Coolcat, rood met een tijgerhart erop en een ritsje, toen ik zei haast te krijgen en niet eens meer kon bloggen over gisterenavond. Daar trad nichtje L. op, de finale van de zangkunstleerlingen en ze deed de Speeltuin van Marco Borsato.Ze was niet helemaal tevreden over de neergezette prestatie en, toegegeven, in de auto op weg ernaartoe, was de uitvoering iets beter dan op het podium. Maar het kan niet altijd perfect zijn en het was ook een hele ervaring: voor publiek in een zaal die niet donker was gemaakt, dus dan zie je iedereen zomaar zitten.

Nichtje L. zei daaaag!, toen ik dus zei haast te hebben en niet eens te kunnen bloggen over gisterenavond, want mijjn koffer kon vanochtend niet dicht, teveel spullen!, en straks heb ik leesgroep bij de Clarissen en vanavond is het weer voetbal kijken, dus weinig tijd om nog te passen en te meten met die koffer.

Dit blog staat dus waarschijnlijk ongeveer twee weken stil. Tenzij de kou en de regen me ergens naar binnen trekt, waar er ook is te internetten. De bieb op Terschelling?  Ik ben na deze koude lente, beducht op kou en regen, vandaar dat die koffer nog niet dicht kan. Er moeten warme spullen uit: die extra trui of dat dekentje? Dat mag ik zo beslissen.

Van Oerol zelf verwacht ik dit jaar niet zoveel. Men krijgt nu een polsbandje om in plaats van een Oerolpaspoort, waar je ook stempels kon verzamelen van de kunstprojecten over het eilend. Een hele hap wordt daarmee al uit de verbeelding en het oorspronkelijke concept weggehaald:  een soort droom van even in een andere wereld te belanden, met een eigen paspoort. Ik weet het: de bezuinigingen...

Dit was het dus. Ik eindig met de eerste zin, dan kan nichtje L. toch tevreden zijn, dat ze zoveel genoemd wordt, want o, ja, ze heeft net een prachtige tekening gemaakt met kleurige letters van Welkom, kom binnen  in  De Grondel,  de naam van mijn wijkcentrum , met balonnen erop en bloemen en een smiley, en die hangt nu tegen het glas zodat iederen het goed kan zien. En ik zeg met de woorden van nichtje L: Daaaag!