dinsdag 5 juni 2012

Verandering

Tja, zo gaat dat dan, als je thuis geen computer hebt, die op je werk niet de mogelijkheid verschaft om te bloggen of je mail te lezen en een beetje op tempo te surfen en die in de bieb weer zo'n heisa geeft om iets geprint te krijgen: Dan loop je op en neer, van bieb naar wijkcentrum, 50 meter door het winkelcentrum en weer terug. Nu het zonnetje weer magertjes schijnt kon ik pas uitgebreid kijken naar mijn eigen letters en de drie gele smileys  die ik op de glaswanden heb geplakt: SAMEN VOETBAL KIJKEN ! Met de data: 9-13-17 uuni. Oranje met blauw geverfde letters, en de letters van voetbal zijn elk een A -4tje, waardoor de L eronder aan bungelt, onder de A, want het paste niet.

T. vond de letters wel leuk maar het, geloof ik, wel storend, dat VOETBAL niet helemaal naast elkaar was. 'Jij begint zeker zomaar en dan zie je wel?  'vroeg hij. Ja, dat klopt, dat doe ik bij alles zo, al had ik tevoren niet eens bedacht dat het wellicht niet zou passen. Zijn suggestie dat ik van al die A4tje een stukje wit naast de letters zou kunnen weghalen, zodat het wél paste, wil er dan bij mij niet meer in. Zoveel moeite en waarvoor? 'Dat is toch duidelijk, wat er staat",  het is wel goed zo, zei de andere T. en daar houd ik het op. Nee, ik ben geen perfectionist...

Ik typte in het wijkcentrum de meditatie voor psalm 30 uit, die vanavond weer mee moet naar het klooster, voor vrijdag, voor zuster C. die de psalmstrofen en de zegewens uitspreekt. Gisteren bij de meditatie had ik een andere oude zegewens meegenomen, die hoorde bij de Engel van de Verandering. Ik heb wel zin in veranderingen in mijn leven: gisteren riep ik tegen M. dat ik nu wel zeker wist nóóit een zuster in het klooster  te willen worden of in een andersoortig 'religieus' samenlevingsverband te willen wonen.  Er was een nieuwe meditatiegangster bij, die vond het een heel  mooie tekst en het schoot door me heen dat dit wel toevallig paste, bij haar die haar eerste stappen zet om regelmatig te willen mediteren:

Moge je de engel van de verandering een blijvende plek geven
in je hart.
Dat verandering bij je mag wonen,
je voortstuwt en lokt,
om de ruimte in jezelf groter en liefdevoller te maken.

Moge je engelen van verandering op je weg ontmoeten
in een warme blik,
een verhelderend gesprek,
een schouderklopje of zomaar een glimlach:
een samen zoeken naar wat goed en waardevol is.

Moge je zelf een engel van verandering zijn,
af en toe, zien en luisteren, soms even
Samen op de drempel
naar een wereld waar het LICHT
de duisternis overwint.

Dat LICHT in je mag groeien en glanzen.