zondag 19 februari 2017

Laptop, dit ding

Dit is fantastisch! Ik heb de laptop van Moeder overgenomen en nu zit ik in de bieb met wifi erop te typen. Nu heb ik dus ineens een computer die op internet kan. Ja, dit klinkt voor de meesten natuurlijk als een appeltje-eitje, maar ik heb - ook een beetje bewust - al die versnelling van het leven door internet van me af gehouden. Nu ik deze geërfd heb, de rest van de familie is natuurlijk al heel lang online, dus niemand had er belangstelling voor, is het toch leuk, om op een groot scherm en een groot toetsenbord, en alle andere gemakken erbij, zoals een Word-programma, fijn te kunnen internetten.

Ik ga voorlopig dus nog steeds geen internetaansluiting thuis nemen. Waartoe zou ik? Tegenover mij is een kinderboerderij, met gras en bankjes erom heen, dus als het straks mooier weer wordt, ga ik daar via wifi op internet. En anders naar de bieb, zoals nu. Zo heb ik vanzelf een structuur: thuis voor de boeken en de rust en de tuin, daarbuiten op eenvoudige wijze toch online zijn. 

Dat was ik ook wel met Sammie, mijn mobieltje, maar daarop typen was toch lastiger, en dingen op zo'n piepklein schermpje bekijken, is toch minder riant, dan nu, op een laptop. Ik ben wel benieuwd hoe lang de stroomvoorziening duurt. Hoeveel uur kan dit ding nu overal naar verplaatsbaar zijn, zonder dat deze hoeft te tanken op het elektriciteitsnet? 

Het viel me al een keertje buiten op de ligstoel op, dat er ook warmte van dit ding afkomt, zodat deze op schoot als een kacheltje kan werken. Nou, zo ben ik dan ook in ene keer heel milieuvriendelijk bezig, dit ding dient dan meerdere doelen tegelijk. 

Nu ga ik eens kijken of en waar ik de koptelefoon kan aansluiten en dan op zoek naar Uitzending Gemist. Er moet afgelopen week een mooie documentaire te zien zijn geweest over Lou Reed en Laurie Anderson, zijn vrouw, dat wist ik niet. En als ik het niet kan vinden, dan  zoek ik wel wat anders. Heerlijk, een hele wereld, die op een groot scherm voor me open gaat, dankzij deze laptop! O, ja, ik kan ook een comfortabele stoel hier in de bieb gaan zoeken, in plaats van te zitten aan een tafel.

PS: Ik typ nu weer op een harde stoel achter een computer van de bieb. Ik zat in een interessante documentaire The Birthday, over mensen die transgender zijn in Iran, toen de stroom ineens uitviel. Het ding zat thuis constant aan de stroom... Het zou toch niet maar een half uur ofzo, los kunnen lopen? Er valt nog wel wat te ontdekken...