dinsdag 7 mei 2019

Duncan, Silver Metz, André van Duin, enzo

In India waren er op mijn kamer alleen twee felle tl-buizen als verlichting. Eén in het voorstukje als ik de kamer in kwam en één boven het bed. De laatste was nooit aan, ik deed het dus met het indirecte licht uit het voorstuk. Dan ging ik onder mijn klamboe liggen, gelukkig had ik die meegenomen, en ging ik ‘aan-de-iPad’, waar immers ook licht vandaan komt. En nog steeds doe ik nu hetzelfde als toen: ik begin met bij YouTube te  kijken bij Duncan Laurence.

ARCADE is hét liedje, dat ik elke dag beluisterde via de reacties van anderen, of een nieuwe uitvoering van hemzelf. Elke dag was er wel iets nieuws te zien.  En nu doe ik dat nog steeds en zag de eerste repetitie met laserlicht in Tel Aviv. Pas ná het songfestival zal deze gewoonte van mij wegebben, schat ik zo in.



Thuisgekomen, heb ik een ander favorietje ontwikkeld: het is het 11-jarig hoogbegaafde jongetje Silver Metz, die uiteindelijk The Voice Kids gewonnen heeft. Wat een schatje, zoals hij Kleine Jongen zingt en Ik huil alleen bij jou, met Ali B. De simpelheid van zo’n liedje en de frisheid van jong talent: in India had het iets bemoedigends, zo iemand die de wereld verovert en Silver Metz is hier nu het vervolgprogramna van Animalcrackers, Banana Split en scetches van André van Duin, die ik in India bekeek.

Daar keek ik thuis dus nóóit naar en nu dus ook niet meer. Maar ik ben het nu gewend om mij op IPad bezig te houden tot ik ga slapen, het is nog niet veel anders, een avondprogamna op IPad voor het slapen gaan en o, ja, een blogje schrijven hoorde daar ook bij, dat hielp me om in balans te blijven. De volkomen simpelheid van pratende beesten, mensen voor de gek houden en de absurditeit van de dialogen van André van Duin. Vroeger vond ik het flauw, geloof ik, als ik het eens zag, maar in India vond ik het bijna geniaal. Het maakte de absurditeit van mijn situatie daar tot iets behapbaars.

Simpele liedjes, steeds maar in herhaling, als een mantra...Fijn hoor! En dat drempelgevoel wat ik bij Arcade en Silver Metz krijg: zouden beide in de toekomst de wereld gaan veroveren? Silver wil graag acteur in Hollywood worden en Duncan wil binnenkort graag gaan winnen. Voorwaarts! Het soort van energie die ik in India koesterde: hoe het ook met je is, het komt vast wel weer goed, er komen betere tijden.