donderdag 5 juli 2012

Test

Ja! Zou het dan toch weer mogelijk zijn? Een blogje schrijven op mijn werk? Een paar dagen geleden kwam de systeembeheerder hier. Om Internet-Explorer 8 te installeren, want dat was de reden waarom ik niet meer kon inloggen op het bureaublad van mijn werk, er zat generatie 6 op.  Terwijl er van alles eerst geüpdatet moest worden, installeerde hij ook effekes Wifi alhier. Niet dat ik daar zelf wat aan heb, maar het is wel een grote service voor De Mens.

Mooi, dacht ik, ondertussen. Had hij  mij net wijzer gemaakt over het wezen van de computer, dat het doet wat jij het laat doen en wat jij mogelijk laat zijn, de computer is dus toch een soort slaafje en jij bent de baas, zegt de computer ineens dat hij het niet meer zal doen. 'Hij is gecrasht', zegt hij droogjes, 'niks meer aan te doen' en hij doet een belletje voor een andere. 'Gelukkig voor jou, dat ik er nu ben, want anders kan het wel twee weken duren', zegt ie. Ik snap weer niet hoe dat kan: want zonder computer kun je werkelijk niks. Op mijn werk, althans. Alles staat daarin.

Vanmiddag heeft hij alles weer geïnstalleerd op de nieuwe, dus ik meteen, nou ja, na enige 'werkdingen', kijken. Maar nu bleek mijn blog niet eens meer bereikbaar. Heel Google pakte niet. Geheel verstoken van alles. Thuis mis ik nooit wat, maar waar een computer is, dan moet ie wel doen. Dan is het alsof je voor een deur staat die gesloten blijft, die steeds bij wat je ook  probeert, voor je neus dicht geknald wordt.

Vanavond een andere weg naar Google gezocht en warempel, mijn blog verscheen en ook het schermpje voor een nieuw bericht. Nu typ ik op een gemankeerd schermpje. Ik zie maar één alinea tegelijkertijd, de balk erboven, voor de schuine letters en dergelijke, is onbereikbaar. De knop van publiceren is er wel. Kijken of ie het doet. Dit is een test.