donderdag 19 februari 2009

Het dorstige bloemke

Wie is jouw favoriet in de Muppetshow? Of aan wie heb je een hekel? Beide zeggen natuurlijk iets over je eigen sprankelende persoonlijkheid. Ik vind Miss Piggy wel leuk. Omdat ze zich zo druk maakt met een iets te groot ego en een klein snel gekwetst hart. Volgens mij ben ik zelf niet zo, maar ja, het verraderlijke onder bewuste zal vast wel diep in me aan het sleutelen zijn.

Ik moet altijd wel wat lachen om Miss-Piggy-typen. Om het mollige en theatrale wat ze tentoon kunnen spreiden. Volgens mij is Miss Piggy in het enneagram een vier: De Romanticus. Leven in extremen en het leuk vinden om apart te zijn. Ze schijnt overigens een face-lift en botoxverjongingskuur ondergaan te hebben, wat in Amerika tot discussies leidt of ze nu afgeslankt is en of dat werkelijk een vooruitgang is.

Dik zijn is niet in, maar Miss Piggy laat zien dat dik-zijn eigenlijk door velen toch wel aantrekkelijk wordt bevonden. "Moi, mollig, mooi, de moeite waard ! , dat is zo ongeveer haar credo, om mij kun je niet heen! En geef nou eens toe: wat heb je liever onder je handen, wat veel en wulps vlees of een graterig bonenstelsel?

Dit brengt mij tot mijn echte favoriete Muppet: The Great GONZO. Die kan zo hartverscheurend kijken, met zijn bolle ogen en zijn haakneus. Aaaaah! Ik doe zzo mijn best, ZZIE mij! Zzie mijn ster rijzen en weer heel hard vallen. Een andere leukerd blijft de Zweedse kok die örrebörre-knäckerbröt, al neuriënd in tevreden de meest waanzinnige zooi maakt in de keuken.

Dit weekend breekt het Carnaval onder de grote rivieren weer aan. Bijna het voltallige personeel in het klooster heeft vrijgenomen. Ik zou me er ook wel weer eens in willen storten. Dan ga ik de ene dag als Miss Piggy en de andere dag als GONZO, met de handen van de Zweedse kok, dat wel. In Lent heet de carnavalvereniging 'Het Dorstige Bloemke'.

Vroeger naaide Moeders zelf carnavalspakjes. Ik was ooit een Bijtje en een ander jaar een Duiveltje. Nou weet ik wel hoe ik zou willen gaan; een nieuwe Muppet wordt bij deze geboren: Dansmarieke met witte sokjes en een rood kort rokje, het hoofd van Piggy aan de voorkant en Gonzo aan de achterzijde. Zie je het voor je: 'Het dorstige bloemke, dat viert Carnaval!', zingend en lallend door de straten.