donderdag 17 januari 2013

Gangnam & Kuikentje Piep

Nichtje L. houdt me bij over de moderne hypes op het internet. Wie was ik zonder haar?! Nu kan ik af en toe nog de indruk wekken dat ik best wel op de moderne wereld van de-jeugd-van-tegenwoordig ben aangesloten. Na de zomervakantie deed ze een of andere vreemde manier van dansen voor.Geluiden als uuuh en éééh, hoorden daarbij. Wat was dat nu? Nou, het heette de Gangnam-style. Een dikke, vreemde Koreaan doet deze nieuwe, gekke bewegingen, trekt er gekke bekken bij en rapt onverstaanbare dingen.


Moeten we dit serieus nemen? Jawel, het is een wereldhit geworden. Eind September was het al 300 miljoen keer wereldwijd bekeken en op 22 Oktober haalde het een absoluut record: toen werd het 61 keer per sekonde ! over de wereld bekeken. Je houdt het toch niet voor mogelijk. Dat de hele globe hier even heel erg van onder de indruk was. En ik er ook van wist. Leve Nichtje!

Gisteren had ze weer uitzinnig veel bof: Lekker gewinkeld en onder andere  twee broeken in mijn lievelingkleuren, paars en roze, gescoord en toen kwamen zij en haar moeder hier in het Wijkcentrum even hun drankjes en rustmomentje halen. En een stripboek meenemen uit de boekenruil-kast. Moeten er wel ook stripboeken voor terugkomen!, zei Zusje. Nichtje begon een nieuw liedje te zingen. 'Maar het moet véél sneller dan ik nu doe', zei ze 'en 'ik weet de volgorde ook niet precies.'

Wat ik elke keer terughoorde was Kuikentje Piep, Kuikentje Piep en een rits van dieren kwam voorbij: kip, kalkoen, koe, geit, lammetje, kat,  duif, weet-ik-veel. 'Het werkt als dat spelletje: ik neem mee in mijn koffer...en dan komt er telkens iets bij wat je weer moet herhalen', zei Zusje. O. Snapte ik er nu meer van? 'Nou, en dan op het einde!' zei Nichtje, 'ja dan komt er een tractor, en dan! O. Juist ja. Toen maar even het filmpje gezocht op You Tube. Het is heel grappig! En in allerlei talen beschikbaar. Het maakt een kans om de Gangnam style te verslaan.