woensdag 24 juli 2024

Nieuw licht

Ik wist meteen dat ik dit t.z.t. ook wilde hebben-hebben-hebben: deze lantaarn die het licht kan geven als van vlammetjes. Ik vind het leuk om het langzaam donker te zien worden, dat de bomen om mij heen zwarte silhouetten worden tegen de lucht. Zo’n beetje de camping-ervaring van fijn in de natuur zijn.Maar er is dan een moment dat je ook binnen in het donker zit. Als ik dan toch een licht aandeed, dan verdween meteen de buitenbeleving van in een bos zijn. Nu niet meer: het is exact als een kampvuur, zoals ik die in de Nationale Parken in Amerika op de natuurcampings maakte. Zacht flakkerend licht.
Ook een geinig ontwerp; geheel van wit plastic in de vorm van een ouderwetse olielamp, die ik ook ooit nog gehad heb. Zij bleek nog twee dagen met korting verkrijgbaar en dus meteen maar aangeschaft, tezamen met lichtjes op zonne-energie, die vuurvliegen heette, zodat de bestelling het bedrag had, dat het gratis verzonden zou worden. Tot mijn verrassing heeft de lampenwinkel een foutje gemaakt en mij twee keer een streng vuurvliegen gezonden.


Kamala Harris maakt een razendsnelle opkomst; een recordbedrag aan geld dat nu binnenstroomt in enkele dagen. Ineens lijken de kansen gekeerd, een frisse wind, gericht op de toekomst van Amerika en als  campagnelied koos zij voor Freedom van Beyoncé, die daarvoor ook meteen haar goedkeuring heeft gegeven. Een heel slimme zet: een lied van een immens populaire gekleurde vrouw, waar in de verte beide ook op elkaar lijken. De kracht van de ene straalt op de andere. Joe Biden stelt zich nu ineens op als de wijze vader op de achtergrond: in één van haar eerste speeches was zijn stem plotseling te horen: I’m watching you, kid! Hier opent zich een potentieel aan campagnemogelijkheden en ik hoop het erg; nieuw licht.