zaterdag 2 maart 2013

Samsungssleutelgat

Dat is me toch ook wat. Ben ik helemaal bezeten van mijn Samsung Galaxy Y, ongelofelijk hij koste maar 60 euro en dan wie weet krijg ik via hun site nog eens 20 euro terug, is dit apparaatje wat ik de afgelopen uren alleen maar in mijn handen heb gehad, gisterenavond en vanochtend, heerlijk in bed met koptelefoon naar gedownloade muziek luisteren, kom ik beneden, sla de krant open en zie drie lachende meisjes met zo'n Samsung-ding in de hand. Met het bericht dat Samsung beschuldigd wordt van omkoping van rechters en politici. Hmm.

Gaat dat mijn plezier in dit apparaat bederven? Dat kan welhaast niet. Hoe is het toch mogelijk. Alleen de mp3-speler is in werking, maar dit ding schijnt ook een telefoon te zijn maar hoe weet ik nog niet. Het is ook een kalender en een rekenmachientje en een klok en er zit een radio op en...En dan is internet erop uitgeschakeld, maar met wi-fi in de buurt is het er wél gewoon. Dus meteen na het onbijt naar de bieb om daar ook te gaan proberen of ik muziek kan downloaden. Ja, dus.

Nu heb ik vele nummers van Nils Frahm, Antony and the Johnsons, de langzame trompet van Eric Vloeimans, Arvö Part met Alina en Spiegel im Spiegel, het mixte prachtig bij het ontwaken. En nu daaraan toegevoegd: Yo Yo Ma en een 'wind-blokje; wild is the wind, windsong, blowing in the wind. Ach, ach, de wonderen der techniek en dat ik nu met al die muzeik binnen handbereik, al velen malen de aankoop van cd's daarbij geldelijk heb gewonnen, wat een soort van onbeperkte wereld opent zich hiermee.

Nu zie ik mezelf ineens oók zo zitten in een stoel: turend op dat rechthoekige platte dingetje, proberend wat in te typen, ingespannen. Zo'n apparaatje is als een sleutelgat op werelden en werelden. Nichtje L. zei gisteren tijdens het uitleggen van louter de handelingen zodat ik muziek kan downloaden: 'en nu heb ik gesprekjes met drie tegelijk....en mijn vriendin die ruzie heeft met B. die daar net wat over zei, met die B. zit ik nu ook te praten en dat weet zij weer niet'. Multitasken heet dat dan. Voor het eerst typ ik een blog en luister ik tegelijk naar Nils Frahm. For the record. Maar eerlijk gezegd weet ik niet hoe ik de muziek uit moet zetten. Er is nog heel wat te ontdekken.