zaterdag 7 november 2020

Nieuwe toekomst

Ik zag het op de BBC, Breaking News: Joe Biden heeft gewonnen! Eindelijk, wat een opluchting. Alleen al het idee dat er weer een normaal mens dat ambt bekleedt is heel verkwikkend. Plus het gegeven dat er voor het eerst een vrouw het vicepresidentschap bekleedt, ook nog met een kleur met Jamaicaans en Indiaas bloed. Joe Biden heeft zich al een tussenfiguur genoemd, dus wanneer hij zich niet herkiesbaar stelt, dan gaat zij waarschijnlijk over vier jaar voor het presidentschap. En de VS komt terug bij het klimaatakkoord van Parijs, COVID-19:zal serieus genomen worden, Black Lives Matter vindt een stem.

Het maakt me helemaal niet uit hoeveel  het daadwerkelijk verandert, het zal iéts zijn, zoals bij Obama en misschien wordt het ook een terugkeer naar deze tijden: Biden was tenslotte vice-president en hij zit al 50 jaar in de politiek, hij kent de spelers in het veld en wellicht komt er een heel diverse administratie om hem heen, want zo waren ook alle kandidaten om hem heen bij de Democraten voordat hij de afgevaardigde werd.

Ik werd vanochtend heel vroeg wakker, maar toen was er op alle nieuwszenders nog niks gebeurd hieromtrent, al was er de hele nacht doorgeteld. Dus ik viel weer in slaap, droomde wild, bij het wakker worden had ik het gevoel dat ik heel veel avonturen had beleefd en nu zomaar buiten in de zon een boekje kon gaan lezen , om bij te komen. Toch raar, je eigen droomleven, wat er niet allemaal in je zit... hoe kan dat toch? Dat het zo werkelijk geleefd lijkt?

Daar komt nog bij, dat ik soms het gevoel heb dat ik nú aan het dromen ben: dit heerlijke bosplekje waarbij ik niet hoef te denken dat ik binnenkort weer mijn boeltje moet pakken. En engel A., de overbuurvrouw, verscheen weer: ditmaal met een tas met vier zitkussens voor op de stoeltjes, een wit voetenbankje of bijzettafeltje en een grote hark. Haar buurman had dit dus weer van thuis meegenomen, voor mij. De mensen zijn érg aardig hier. Ook de naaste buurvrouw begon een praatje en zei ook zomaar uit zichzelf: als je iets nodig hebt ofzo, mijn zoon M. kan het zó met de auto halen. Elk persoon die ik hier tot nu toe wat langer heb gesproken, heeft uit zichzelf dit aanbod gedaan. Heel bijzonder.