zaterdag 13 maart 2021

Some days are diamonds

Hoe het steeds is, dat die hele oude liedjes bij mij boven komen. Van die vertrouwde stem, hij is de enige waarvan ik wel kan zeggen dat ik daar in mijn puber- en adolescentjaren ‘fan’ van was. Sommige liedjes zijn een soort van mantra’s geworden. Zoals Sunshine on my schouders, zo subliem simpel.  Vandaag word ik wakker met een liedje wat ik helemaal niet zo vaak beluisterd heb: Some days are diamonds, some days are stones. John Denver, dus. 

Wat ik van gisteren weet is dat het volgende het diamantje daarin was: ook met dat beeld werd ik wakker. Het leek er toch werkelijk op dat na alle regen de zon even doorbrak, dus ik besloot nog even naar de pakkettenkast van de receptie te wandelen, er zouden nog drie dingetjes aankomen. Dus zonder paraplu de hort op. Maar halverwege, het is bijna 1 kilometer,  begon het zachtjes te regenen en bijna aangekomen heel hard en kon ik nog net schuilen onder het afdakje van de pakketten kast. 

Ik zag een donkergrijze wolk voorbijdrijven met daarachter het felle gele licht van een zon die ik verder niet zag. De regen werd minder en veranderde in hagel. Oké hagel, daar kun je wel doorheen wandelen, dat ketst af tegen je jas, dus toen die wat minder werd begon ik te lopen, dwars door het recreatiepark. O, ja het is vrijdag, bijna tegen de avond, dan zijn veel huisjes bewoond. De hagel stopte. 

En toen kwam ik in een tussen stukje bos, op een weg tussen twee recreatieparken in, en plotsklaps hoorde ik heel harde hagel op de huisjes om mij heen kletteren en in de lucht en aan de horizon boven de bomen was een heel intens oranje gloed, maar waar ik stond was geen hagel. Ik was op een droog stukje en het trof mij dat het zo vlakbij om mij heen zo stil en sereen was...

En dat was het diamantje van de dag en eraan terugdenkend blijft het schitteren. Het heeft iets schitterends. Vraag mij niet naar een ‘waarom’? Die diep oranje gloed aan de horizon verwarmt het hart.

 

Some days are diamonds

When you asked how I've been here without you
I'd like to say I've been fine and I do
But we both know the truth is hard to come by
And if I told the truth that's not quite true

Some days are diamonds, some days are stones
Sometimes the hard times won't leave me alone
Sometimes a cold wind blows a chill in my bones
Some days are diamonds, some days are stones

Now the face that I see in my mirror
More and more is a stranger to me
More and more I can see there's a danger
In becoming what I never thought I'd be

Some days are diamonds, some days are stones
Sometimes the hard times won't leave me alone
Sometimes a cold wind blows a chill in my bones
Some days are diamonds, some…