donderdag 25 mei 2017

Toekomstmuziek

Een kort blogje. Ik zit nu in de ochtendzon op het gras aan de waterkant met de oude laptop van Moeder. Die zon heeft mijn tuin nu nog net niet bereikt, dus dit is dubbelplezier!Maar ik heb de koffie in de caffetière al klaar, en nu niet meegenomen, dus ik  hou het kort, anders wordt die koud. Voor morgenochtend weet ik het wel.

En, o help, ik wil zo naar de kerk wandelen, dus dit wordt opschieten. Gisteren was ik bij een ontbijtje in het wijkatelier, nog geen honderd meter van mij vandaan. Dat blijkt de hele dag open te zijn en ze zijn van plan om een moestuin te maken op, wat nu nog de oude speelplaats is van de school die het vroeger was. Ik heb meteen gezegd dat ik dan mee doe. Gooi maar een briefje in dat huis daar, op de hoek, dat helemaal begroeid is met een mussenkolonie als jullie beginnen!

En er zijn plannen om van de oude Kion, kinderopvang, een grappig gebouw met ronde vormen, om daar een grand café van te maken! Nou, dat zou geweldig zijn.

En nu is het twee en een half uur later. De accu van de laptop blijkt het ongeveer drie kwartier te doen. Ik ben naar de kerk geweest, het is Hemelvaartsdag, de dag dat de poort naar de hemel voor ons is geopend, aldus de jonge priester, al hoeven we echt niet te gaan trappelen om daar heen te gaan. Elke keer weer zijn het prettige vieringen.

Ik was gevraagd of ik met Pinksteren iets wilde zeggen, zo doen ze dat daar in de kerk en ik vind dat wel leuk: het is toch een poging om er een levend geloof van te maken, dat ook nu nog zo kan gebeuren in dit hier-en-nu: dat je begeesterd wordt. Ik had aanvankelijk gereageerd in de trant van: nou...alleen als je geen andere mensen kunt vinden, niet persé. Maar afgelopen Zondag, na de tweede oproep dat ze nog mensen zochten, vond ik mijn reactie eigenlijk flauw.

Dus vandaag naar P. gelopen en gezegd dat ik wel iets zou zeggen en nog een Zegewens op het einde dan wilde uitspreken. ( Daar hen ik er nog een hele hoop van in de la liggen, nog uit de tijd dat ik
meditatie begeleidde in het klooster)  O, top!!!, reageerde ze. Al met al is er dus heel wat toekomstmuziek in mijn directe leefomgeving.