zondag 18 maart 2012

Apple (2)

Een oefening op de iPad, terug in THE Apple Store. Het toetsenbord begrijp ik al weer een beetje meer. Voor cijfers een aparte toets indrukken enzo. En ook voor de leestekens. Het is een denkend machientje, want als je iets verkeerds typt, dan verzint hij er zelf een woord bij. Wat wen je ook snel dat je alleen maar glas aanraakt en niet een echte toets! Het schijnt ook zo te zijn, dat ie precies het toetsenbord geeft, dat past bij wat je aan het doen bent.

Wat ook heel mooi is, dat je zomaar met twee vingers foto's en plaatjes helemaal groot kunt maken en in detail kunt bekijken. Net stond ie op een e-boek en die letters waren zo scherp en helder. Dit is een iPad2 en die kost 519 euro. Er verschijnt op de iPad naast me het verzoek of ik een specialist wil spreken. Zal ik? ... dan ben ik zo verkocht. Ofwel, dan heb ik 'm zo gekocht. Dat lijkt me toch geen geld voor zo'n apparaat, die werelden, muziek, films en 1000 dingen meer, je zó in de schoot gooit. En je kunt er ook zelf mee filmen en fotograferen. Ongelofelijk.

Een batterij van iPad gaat 10 uur mee, zegt de info. En dan? Moet je het dan opladen op het elektrische net? Voor mij die ook geen mobiel heeft, is alles nieuw. Naast me een iPad waar een filmpje op wordt vertoond. Haarscherp. Ik merk een grote neiging in me tot een impuls aankoop...