zondag 18 maart 2012

Apple

Dit doe ik voor de kick: een bericht typen op een kleine Mac Book Air in de nieuwe shop van Apple in Amsterdam bij het Leidse plein. Als ik ooit iets van een PC koop, dan zal het iets van dit zijn. Licht, makkelijk mee te nemen, lijkt me best leuk voor als ik op reis ben. Dat je overal zomaar bent 'aangesloten'.

Ik ben op weg met het Boekenweekgeschenk: gratis de trein in. Wilde naar Rotterdam, naar Boymans, maar ik zat lekker met grappige reisgenoten, het werd allengs bewolkter en ik dacht: vooruit maar; gewoon naar Amsterdam. Shoppen, naar het Van Gogh Museum waar een tentoonstelling schijnt te zijn over symbolisme en landschap.

So far so good. Dit typen bedoel ik, hier in the Apple Store. Alleen schuine letters maken lukt niet. Hij is zo licht als je 'm optilt! En Apple is gebruiksvriendelijk, weet ik al door de PC van Broer. Ik ben in een koopzieke bui. Maar loop zo meteen toch gewoon weer verder.

PS: En nu typ ik een ps-je op een iPad! Ja, nog steeds in the Apple store. Dit is helemaal fantastisch! Weegt nog minder. Je moet er wel flexibele, vingervlugge vingertjes voor hebben.