donderdag 1 maart 2012

Het zesde geluk

Er is een vrouw het wijkcentrum komen binnen wandelen, die wat mij betreft precies behoort bij de nieuwe doelgroep die ik graag de ruimte zou willen geven. Zij is zo enthousiast over de ruimte dat ze alles wat ze wil ontwikkelen, hier zou willen doen. Cursussen in geweldloze communicatie, persoonlijke coaching, een weekend lang een combinatie van van alles.Nou ja, je verzint zo iemand niet en nu hoop ik maar dat ze mensen vindt voor al haar plannen. Ze heeft haar moeder ook al getipt, die hier een handwerkclub zou kunnen starten.

Ik geloof dat ze mij voor een boeddhiste houdt, al dacht ze eerst dat ik Indiaans was. Ze noemt haar geheel beginnende praktijk: Het Zesde Geluk. Gelijknamig aan een film met Ingrid Bergman; The inn of the sixth happiness. Die bijnaam zou ik zelf wel aan het wijkcentrum willen geven! Het verhaal gaat aldus: Ingrid Bergmann speelt een zendelinge die in een herberg in China arriveert, die de herberg van het zesde geluk heet. Ze vraagt waarom die herberg zo heet.

Welnu: In China wenst men elkaar vijf vormen van geluk toe: Een lang leven, voorspoed, deugdzaamheid, gezondheid en een vredige oude dag. De eigenaresse van de herberg zegt: en het zesde geluk... dat kun je alleen maar zelf vinden, dat is voor een ieder wat anders, wat dat voor jou is, ligt verscholen in je hart... A. wil mensen begeleiden om dit zesde geluk te vinden. Ik wens haar van harte toe, dat dit haar lukken zal. Daar word ik in mijn werkend leven immers zelf ook gelukkig van.