maandag 11 mei 2009

Het Ermee Doen

Ooo, wat was het gisteren toch een perfecte dierentuindag! En dat deden we dan ook : Nichtje met haar papa en mama, Moeders en Ikke. Zusje had wel een moederdagcadeautje voor Moeders, maar Ikke niet. Ikke had er wel aan gedácht: bloemetje? Nee heeft geen zin, want dat ligt dan in de auto te verwelken. Chocolade van Jamin, nou ik weet het niet hoor...

Toen sprak Vader tegen me, al was het meer de herinnering daaraan, dan dat het aan me gebeurde: Hij had moederdag ooit afgeschaft, want het was een uitvinding van de nazi's, zo vertelde hij. Die wilden voor het grote Duitse Rijk zoveel mogelijk Arische kindertjes en zo moest de moeder als broedmachine vereerd worden. 'Om papa in ere te houden, heb ik dus niks voor je', sprak ik grijnzend en daar had ze het mee te doen.

Nichtje vertelde in de auto nog de Mop, Die Op Nr 1 staat. De eerste regels dienen op een serieuze , verhalende toon gebracht te worden. De laatste regel schreeuwend en paniekerig. Welnu, daar gaat hij: Er komt een heks bij de dokter. Ze zegt: Dokter ik heb een probleem... Elke keer als ik Hokus Pokus zeg, dan verdwijnt er iets. Dokter!!! Dokter!!! Waar bent U ???!!!

Elke keer als Nichtje het vertelt, moet ik lachen. Wat is er nu eigenlijk zo grappig aan? Wellicht omdat het iets zegt over de onontkoombaarheid van je eigen zelf. Je probeert iets eens héél anders te doen en komt toch gewoon weer bij jezelf uit. En daar heb je het maar mee te doen.

Waar je het ook altijd maar mee te doen hebt, is het weer. Vanochtend vertelde iemand me hoe je in Nederland voordurend, 24 uur per dag, kunt verrekken van de pijn met je reuma en hoe je dan op Curacau binnen drie dagen helemaal pijnvrij kunt zijn. Wat zou het toch fijn zijn als een ieder de helft van de dagen van het jaar zelf kon beslissen waar je op dat moment bent op de wereld. Dat is toch niet teveel gevraagd?

Waarom hebben we met zijn allen de wereld zo begrensd en beknot ingericht, terwijl de moderne techniek ons wel al in een oogwenk overal kan brengen? Onze geest is al zoveel malen sneller en op zoveel plaatsen tegelijkertijd aanwezig door het Wonder Internet. Nu alleen nog onze wil en intentie om het met zijn allen zo leuk mogelijk te maken op deze wereld.

'Elke keer als ik Hokus Pokus zeg...'
Gutte, gutte gut !!!! God, waar bent U ??? !!!