woensdag 19 augustus 2009

Nonnie en Nonja (2)

Het is vandaag zo'n dag voor helemaal niks. Alleen maar bij het water liggen en zwemmen. Ik geniet van dit weer, maar aangezien er mensen in mijn omgeving zijn, veelal ouder, die bijna dood gaan hiervan, dan is hittegolf in Nederland ook dubbelzinnig. Welaan dan, ik vind het toch oké en laat de zon mij maar behagen.

Met Nichtje Lisa dobberden we op het meer, we speelden dubbeldekkertje-luchtbed: twee luchtbedden op elkaar, erop zitten en peddelen maar. Een voor mij vreemde man zwom ons tegemoet, breedlachend. Nee, ik kende hem toch echt niet, het zal de zon wel zijn in zijn bol, die hem zo vrolijk doet wezen.

Nog dichterbij gekomen, zwom er ineens een dame tevoorschijn, recht op onze dubbeldekker af en begon kopstoten te geven tegen de zijwand en ik riep: Hééé! Kijk uit, hééé!!! Alhoewel Nichtje 3 zwemdiploma's heeft en ik geeneen, schiet er toch iets van een bescherminginstinct door je heen, zo midden op een meer. Was dat mens nou helemaal gek geworden! Proestend van het water en de lach dook H. op. Leuke bak hè !, riep ze schaterlachend.

Ja, ze had me helemaal tuk. Te bedenken dat zij al minutenlang voorpret had, te samen met die onbekende man. Ze zwom in zijn kielzog, achter hem, om niet gezien te worden. Ik bedacht me dat dit nou zo'n actie is, die niet in mij op zou komen om die uit te voeren. Zo verschillende aardjes van beestjes!

Een beetje Nonnie en Nonja. Nonnie haalt zulk soort geintjes uit, Nonja die doet dat niet. Nonnie is een beetje Piglet uit Winnie the Pooh en Nonja meer zoals Eyeore. Knorretjes hebben het vaak gezelliger dan Ezeltjes. Voorpret, lol, gek doen, kwikzilverige enthousiasme. En ik wil heel graag vriendjes zijn met Nonnie, dat wel.