zondag 26 april 2020

Drie liedjes voor een quarantaine-dag



Zo! Dat is een fijn liedje en filmpje om de dag mee te beginnen! Bare  Necessities uit de Walt Disney film Jungle Book, waar Mowgli en de beer zich op dat kleine plekje in hun jungle-wereld helemaal happy voelen. Ze zeggen dat het goed is om structuur aan te brengen in dagen van quarantaine. In kloosters doen ze dat al eeuwen en eeuwen in hun eigen gekozen afzondering van de wereld en op gezette tijden het zingen van het koorgebed is daarin een houvast.

Waarom geen leuke liedjes daarvoor in de plaats? Om de dag mee af te sluiten zou dat voor nu kunnen zijn: Love never dies uit de gelijknamige musical met muziek van Andrew Loyd Webber, die 48 uur een film met de registratie ervan in Australië online geeft in het kader dat de show doorgaat, ook in deze Corona-tijd. Ik keek er gisterenavond naar. Hij vertelt dat hij graag een romantisch vervolg wilde maken op de  zeer succesvolle Phantom of the Opera: om nog een keer alles wat in hem zit aan romantiek naar buiten te brengen. De Phantom zag ik live in Londen en hoort bij de momenten dat je ter plekke weet dat je het nooit zult vergeten. De liedjes daaruit zijn al evergreens, dat kan een liedje doen ; dat het rond blijft zingen vlakbij je hart en die in een zacht dekentje wikkelt... Beauty underneath is misschien nog geschikter om de dag mee te eindigen.


En wat zou dan een liedje voor midden op de dag kunnen zijn? Don’t mess with mister in between, kwam er bij me op, bij mij bekend geworden uit de Singing Detective. Nu ik het opzocht kies ik dan voor de versie van Aretha Franklin, natuurlijk om haar stem. Het liedje heet officieel: Ac-Cent-Tchu-Ate- the Positive en dat is de enige houding die ons door de Corona-tijd kan helpen. Ik hoop daarbij dat al het positieve daarna ook kan blijven.