zaterdag 3 augustus 2024

Onverwachte Summer Streets


Tropische warmte in Washington Square Park, in de schaduw lag ik bij te komen. Iemand verzorgde de muziek met een grote geluidsbox met muziek die wonderwel goed bij de sfeer daar paste: loom, zomers, met een schwung van stads, exotisch, trendy. Zelf deinde hij innig tevreden mee op de klanken. Toen riep hij ineens hard: it’s going to rain! About fourteen minutes! En hij raapte meteen zijn spullen bij elkaar en ging, op zijn fiets. Ik denk dat hij aan het disjockeyen was, surfend op het internet en zodoende die weervoorspelling ook in zijn oren kreeg.


Het klopte exact. Ik liep onder de boog door, terwijl de Empire State Building in een onweerslicht grijs-zilverachtig stond te pieken, wandelde over 5th Avenue dat daar begint, naar Union Square en de regen begon. Er was een bijeenkomst van Venezuelanen tegen de regering van Maduro, ze scanden leuzen. 
Summer Streets had ik niet gevonden, ergens moesten er lege straten zijn, maar wel dit.


En iets verder in het park van Union Square, alle mensen al gevlucht voor de regen, haastig werden de Parijse klapstoeltjes ingeklapt, in een pad, deze vrouw, ik denk dat je bij haar een zakje met duivenvoer kunt kopen. Al gehuld in een regenponcho, maar de duiven wilden haar niet laten gaan.
Ik dacht aan dat liedje uit Mary Poppins.