woensdag 18 september 2024

Flushing Meadows Corona Park


 Ik was naar Flushing Meadows, waar ‘Flushing’ is afgeleid van Vlissingen; Nederlanders hadden hier ooit  nederzettingen. Aanvankelijk begreep ik de naamgeving niet, op die plek, maar het bleek dat de Flushing Bay vlakbij was. Het park was in 1964-1965 het terrein voor de wereldtentoonstelling.


Amerika bouwde er deze globe van staal; indertijd ook een demonstratie van haar technisch kunnen. Nu het symbool van Queens, een van de stadsdelen van New York.


Heel charmant, dit bejaardentehuis voor oude speeltoestellen en George Washington blijkt dus een vrijmetselaar te zijn geweest.


Tijdens de lunch keek ik tegen deze gespierde man aan. Ik vroeg mij af of hieronder de capsule verborgen lag met allerlei info over de mensheid, voor als er ooit buitenaards bezoek zou komen. Ik vermoed dat het toch ergens anders op het terrein is. Er waren heel veel eekhoorntjes in het park; deze hield zich doodstil als strategie om niet door mij opgemerkt te worden.


Het park maakte een ietwat verwaarloosde indruk,  heel anders dan de tot in de puntjes verzorgde parken op Manhattan. Ook de U.S. open tenniskampioenschappen, net voorbij, worden er gehouden, in een vliegende schotel- achtig gebouw.